Ana Sayfa Microsoft Access Access Makaleler Office 2007 İçin Güncelleştirme Yamaları

Access 2007 de Service Pack 1 sonrasında tespit edilen hatalar için çıkan yamaları yüklemenizi tavsiye ederim. Özellikle bir tanesi hayati önem taşıyor.
Access 2007 den kaynaklanan bir hata sonucunda Sıkıştır ve Onar çalıştırdığınızda mevcut uygulamanız siliniyor. Bu hatayı bilmeme karşılık yama dosyasını indirip kurmamıştım ve üzerinde çalışmış olduğum bir dosya silindi :) Neyse ki yamayı indirmesem bile yedekli çalıştığım için minik bir kayıp dışında sıkıntı olmadı. Aslında çıkışta sıkıştır ve onar tıklamamıştım ancak ayarlardan bu işi otomatik olarak yaptığım için dosyayı sildi.

Microsoft'un sitesinden sadece bu dosyayı değil diğer yamalarıda indirip sistemi güncelledim. Ben aslında Office 2007 Service Pack 2 nin çıkmasını bekliyordum ancak bu kadar kritik bir hata var olduğu halde böyle bir hata yapmamak lazımdı. Sizler aynı hataya düşmeyin ve Microsoft'un yeni Dosya İndirme protokolü ile uğraşmayın diye Access/Yamalar ve Programlar kategorisine dosyaları ekledim. Tüm yamaları indirip sırasıyla kurarsanız bir problem çıkmayacaktır.

• KB950812 numaralı dosya Microsoft Access'in sürümünü 12.0.6309.5000 olarak yükseltiyor. Bu yamanın mutlaka kurulmasını tavsiye ederim çünkü Access 2007 Sıkıştır ve Onar işlemini gerçekleştirdiğinizde çalışmış olduğunuz Access dosyasını siliyor.
  • KB956054 numaralı dosya Microsoft Access'in sürümünü 12.0.6327.5000 olarak yükseltiyor. Bu dosya sadece Microsoft Access 2007 için kullanılmıyor aynı zamanda Access 2007 Runtime içinde kullanılmaktadır. Yapılan sorgu sonucu boş dönerse Excel'e gönderilen grafik için Parametre Değerini Girin diyalog penceresi hatasını gidermektedir. Bir diğer düzelttiği hata Vista ve Server 2008 sürümlerinde Access 2007 de çizdirilen grafiğin boş gelmesi hatasını düzeltmektedir. Access 2003 den Access 2007 ye terfi ettirilen uygulamalarda Formların açılışında yaşanan yavaşlama problemi giderilmektedir. Yazdırma ve makro ile ilgili yaşanan ufak problemler giderilmiştir.
  • KB960307 numaralı dosya Microsoft Access'in sürümünü 12.0.6334.5000 olarak yükseltiyor. Mutlaka kurulmasını tavsiye ettiğim yamalardan biriside bu dosya. Access 2007 de VBA penceresi ile Access penceresi arasındaki geçiş sırasında yaşanan bir problem nedeni ile yazdığınız kodlar kaydedilmeden silinebiliyordu bu hata düzeltilmiş. Bir diğer karşılaşılan Run-time error 2467 hatası giderilmiş.

Yorum ekle

Güvenlik kodu
Yenile

Web Statistics