Yazılımlar

Yazdır

Internet Olmadan Kaspersky'ı Güncelleyin

on .

Kaspersky Güvenlik Programları ( Internet Security ve Anti-Virus ) sürekli güncellenmediği takdirde yeni viruslere ve saldırı programlarına karşı savunmasız kalabilirsiniz. Ancak bazı durumlarda Internet bağlantısı olmayan bilgisayar kullanmak durumunda kalabilirsiniz. Mesela işyerinizde Internet bağlatınız vardır ancak evdeki bilgisayarınızın bağlantısı olmayabilir. İşte bu tip durumlarda bile Kaspersky Güvenlik Programlarını güncelleme imkanına sahipsiniz.

Öncelikli olarak aşağıdaki 3 adet linkte yer alan dosyaları bilgisayarınızın masaüstüne indirin. Daha sonra indirilen sıkıştırılmış dosyaları WinRar veya WinZip gibi programlarlaayrı ayrıklasöre çıkartın.

 

Toplam Paket ( Cumul )

:Tıkla & İndir
Haftalık Paket ( Weekly ) :Tıkla & İndir

Günlük Paket ( Daily )

:Tıkla & İndir

Dosyaların masaüstünde açılmış haldeki durumu şu şekilde olacaktır:

Saatin yanındaki Kaspersky simgesine çift tıklayın ve Kaspersky'ın Ayarlar (Settings) butonuna tıklayın. Resimde gösterilenleri sırayla uygulayın. Burada yapmak istediğimiz şey indirdiğimiz ZIP li dosyanın klasörünün güncelleme klasörü olduğunu Kaspersky'a bildirmektir.

Artık klasörümüzü Kaspersky'a tanıttık ancak bir ayar daha yapmalıyız. Şimdiki haliyle güncellemeye kalksak Internet üzerinden arama yapmak isteyecektir. İşimizi garantiye almak için Kaspersky'ın Internet sunucusunu devre dışı bırakmak iyi olacaktır.

Açık pencerelerde OK ( Tamam ) tuşuna bastıktan sonra Kaspersky'ın ana penceresine dönmüş olmalısınız. Eğer ana pencere açık değilse saatin yanındaki simgesine çift tıklayıp ana pencereyi tekrar açabilirsiniz. Ana pencerede Update ( Güncelle ) butonuna tıklayıp sağdaki butona basarak işlemi başlatabilirsiniz. Bir başka kısayol ise saatin yanındaki simgeye farenin sağ tuşu ile tıklayıp açılan menüden Update ( Güncelle ) işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Eğer tüm işlemleri hatasız gerçekleştirdiyseniz artık güncel bir Anti-Virus programınız var demektir.

Bundan sonra tekrar yukarıdaki adımları tekrarlayacaksınız. Aradaki tek fark artık Toplam Paketi değilde Haftalık Paketi tanıtacaksınız. Bu arada elbette 3. resimdeki yaptığımız işleme dikkat etmelisiniz. Yani sadece Haftalık Paket'e ait klasör işaretli olacak Internet ve Toplam Paket klasörlerinin solundaki kutular işaretsiz olacak. Daha sonraki son adımda da sadece Günlük Paket'in kutusu işaretli olmalı.

Umarım faydalı bir bilgi olmuştur. Takıldığınız noktalarla ilgili sorularınız için lütfen iletişim linkinden bize sorularınızı yöneltin.


Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Tags: durumlarda, ancak, kullanmak, güvenlik, internet, bağlantısı, kalabilirsiniz, kaspersky, bağlatınız, vardır, evdeki, işyerinizde, durumunda, bilgisayarınızın

Share:Del.icio.us!Digg!Facebook!Google!Live!Reddit!